Komplett fűtési rendszer

Példánkban egy alacsony energiaigényű ház fűtési rendszerének alkotóik foglaljuk össze. Adott egy 120 nm-es épület, amely átlagosan kb. 20 cm polisztirol hőszigeteléssel szigetelt, 3-rétegű üvegezéssel ellátott energiatakarékos épület. 

A kondenzációs gázkazánok piacán gyakorlatilag nem is találunk megfelelően alacsony teljesítményű készüléket, ugyanis a 12 kW-os gázkazán többszöröse egy alacsony energiaigényű épület 3-4 kW-os méretezési hőigényéhez képest.

A példában azzal a feltételezéssel élek, hogy a padlóban a burkolat alatti szerelőbetonban helyezem el az elektromos fűtőkábelt. Ez egyenletes fűtést eredményez, a beton óriási hőtároló képességének (és az ház alacsony hőveszteségének) köszönhetően pedig szakaszos üzemben is biztosan fűti ki az épületet. Ezért vezérelt, olcsó (gyakran éjszakainak nevezett) árammal is üzemeltethetem a rendszert, ami 40%-kal olcsóbb a nappali áramnál.


A hőigényhez képest 3-szoros mennyiségű, tehát 9 kW elektromos fűtőkábelt helyezek el a betonban, így a naponta 8 órában rendelkezésre álló vezérelt áramidőszakban be tudom vinni a teljes hőmennyiséget. A beton lassan és fokozatosan veszi fel és adja le a hőt, a termosztátoknak köszönhetően sem a padló sem a szoba hőmérséklete nem tud túlmelegedni! 

PRÉMIUM rendszer elemei:
- 1600 W fűtőkábel + hagyományos 601i Wi-Fi ready termosztát (Hálószoba 1)
- 1600 W fűtőkábel + SYME érintőképernyős termosztát (Hálószoba 2)
- 2400 W fűtőkábel + SYME érintőképernyős termosztát (Nappali)
- 1600 W fűtőkábel + hagyományos 601i Wi-Fi ready termosztát (Konyha)
- 800 W fűtőkábel + 600 W tükör infrapanel (Fürdőszoba)
- 1000 W fűtőkábel + hagyományos 601i Wi-Fi ready termosztát (Előszoba)

A rendszer ára kb. 380 ezer Ft + Áfa (telepítés nélkül)!  
Kérje akciós árainkat elérhetőségeinken!
Hasonló színvonalú gázkazános padlófűtéses rendszer kb. 1,5 millió forint, hőszivattyús rendszer kb. 2,5 - 4 millió forint! Az üzemeltetéssel a drága rendszerekkel évente 40-60 ezer forint spórolható csupán, és ott karbantartási, meghibásodási, készülék felülvizsgálati díjak is felmerülnek!